PHOTOGRAPHER’S SHOP

Client
Antonio Carbone
Architects
Giuseppe Sanchioni
Year
2014
Location
Pesaro
Style
Modern - contemporary
Scale
144 m²
The shop window of the premises recreating a typical Polaroid photo of the ‘60s is in a two-storied building of neoclassical period while the interior is modern-contemporary, deliberately the two stylistic elements are in contrast with one another giving the shop a peculiarity that you can see at a glance. The entryway on the ground floor is welcoming and the wallpaper effect pickled wood in the expositive area is enhanced by Led lighting.

Gallery

Coordinated Image

On the first floor, there is an exposures room and a parlour for the future married couple in neoclassical style enhanced by chandeliers and stucco works. Our study proposes also a graphic coordination to renew the photographer’s image creating a logo and a coordinated image that is projected throughout the premises by adhesive pictograms of the curved counter to the perforated signs in Plexiglas.